Marfan fórum

Ahhoz, hogy hozzászólásokat írjon először be kell jelentkeznie!
A bejelentkezéshez gépelje be a regisztráció során megadott azonosítóját
és jelszavát, és kattintson a belépés gombra!
Ha még nem regisztrált, ide kattintva megteheti.

Korábbi üzenetek

Viki válasza Csincsilla hozzászólására - 2012.03.14 20:49
Előzmény megtekintése

Gratulálok Csilla Drága!

Sok puszi:
Viki

Csincsilla hozzászólása - 2012.03.12 20:32

Sikerült francia nyelvből a szóbeli középfokú nyelvvizsgám.
Most madarat lehetne velem fogatni:)

Az írásbelin gyorsan átlendültem, de a szóbeli nem sikerült úgy kapásból. Igazából nem szeretem a szóbeli vizsgákat semmiből sem. Beszélni, beszélgetni nagyon szeretek, de ha valaki közben minden szavamra, sóhajomra kínosan figyel, attól megijedek. Elkezd remegni a hangom, és vörösödni a nyakam.
Sok gyakorlással biztosan lehetne ezen változtatni!

A felkészítő tanárnőm kitalált egy trükköt, hogy elterelje a figyelmem. A nyelvvizsga több részből áll. Az elején önmagamról kellett beszélnem. Céljaimról, vágyaimról, terveimről, múltamról, jövőmről, jelenemről, hobbimról stb. Szívesen beszélek a Marfanról és ennél jobb téma, nem is kellett, mint Antoine Marfan munkásságának bemutatása röviden, a Marfan-szindrómáról néhány ismeretterjesztő mondat. Amikor már a vizsgáztatók azt hitték, nincs több mondanivalóm, csak akkor lendültem igazán bele. Az orvosokról, a szívműtétről, a Marfan Találkozóról, a Sorstársakról, beszéltem én mindenről.
Kicsit szoktam a saját hangom és megjött a bátorságom. Eredményes volt!:)

Csilla

Csincsilla hozzászólása - 2012.03.12 20:24

Ha egy Marfanos nagyon nem tudja elfogadni a helyzetét, nem szívesen néz szembe önmagával farkasszemet, akkor még jönnek újabb nehézségek, problémák. Tehát valami ellen minél jobban harcolunk vagy küzdünk, annál jobban bevonzzuk.

Az egyik Sorstárs Párjával beszélgettem erről tegnap. És ezt az érdekes következtetést vontuk le, persze ez csak egy feltevés, sejtés. És biztosan nem is igaz minden esetben.

Csilla

Atosz válasza Csincsilla hozzászólására - 2012.03.10 22:07
Előzmény megtekintése

Részemről a köszöntés természetes, még ha sajnos utólag is történik meg. De örülök neki, h jól esik. :)

Atosz!

Csincsilla válasza Atosz hozzászólására - 2012.03.10 20:36
Előzmény megtekintése

Köszönöm a NŐK nevében!

A hölgyeknek az ehhez hasonló kedvesség nagyon jólesik!

Csilla