Időpontkérés a Marfan Ambulanciára

Kérjük, hogy Marfan-szindróma, vagy annak gyanúja esetén jelentkezzen be vizsgálatra az SE Városmajori Szívsebészeti Klinikájának Marfan Ambulanciáján!

Az időpontkérés menete

Kérjük, hogy a Prof. Dr. Szabolcs Zoltán által vezetett Marfan Ambulanciára történő bejelentkezéshez keresse Bernáth Csillát a Magyar Marfan Alapítvány beteg-érdekvédelmi munkatársát a marfanszindroma@gmail.com email címen vagy a 06-20-666-3318 telefonszámon! A fenti elérhetőségeken kérjük egyeztessen időpontot echocardiographiás vizsgálatra is!

Fontos tudnivalók

  • Kérjük, hozza el korábbi leleteit, kórházi zárójelentéseit a vizsgálatra!
  • A vizsgálatra kérjük, hozza magával a háziorvos által írt beutalót!
  • Amennyiben korábban részt vett genetikai viszgálaton, pulmunológiai kivizsgáláson, szemészeti vizsgálaton, kérjük, hogy azok dokumentációját is mindenképpen hozza el a Marfan Ambulanciára!
  • Kérjük, készítse el családfáját a Marfan-szindrómában bizonyítottan, vagy valószínűsíthetően érintett családtagjainak megjelölésével!
  • Kérjük, hogy a vizsgálat előtt mérje meg testmagasságát, illetve testsúlyát, és a feljegyzett adatokat szintén hozza magával!

A vizsgálatokkal, illetve a Marfan-szindrómával kapcsolatos kérdéseit felteheti:

Marfan Ambulancia időpontok

A Marfan Ambulanciára csütörtökönként kerül sor. A szindróma gyanúja esetén, vagy ha a vizsgálat elvégzése sürgősnek tűnik, kérjük a fent megadott elérhetőségek egyikén ezeket a szempontokat mindenképpen jelezzék, és igyekszünk egy minél korábbi időpontot találni a vizsgálat elvégzésére.

 

2023.06.23.