Partnerünk:
NAGY GÉN Diagnosztikai és Kutatási Kft.

A NAGY GÉN Diagnosztikai és Kutatási Kft. 2007-ben azzal a céllal indult el, hogy a mindennapi emberek számára elérhető közelségbe hozza genetikai konzultációt és a genetikai vizsgálatokat. Az egyetemi háttéren alapuló genetikai laboratóriumainkban számos génvizsgálat kérhető. A genetikai műszerparkunk fejlesztése révén 2008-ban nyílt lehetőség a géntérképezési eljárások bevezetésére. A genetikai szolgáltatásaink során minden esetben arra törekszünk, hogy az eredmények beilleszthetőek legyenek a vizsgált személy életmódjába, ezáltal könnyen felhasználhatóak legyenek az egyénre szabott egészségmegőrzésben.

A NAGY GÉN Diagnosztikai és Kutatási Kft. társtulajdonosai Benedek Tibor olimpiai bajnok vízilabdázó és
Dr. Nagy Zsolt genetikai szakértő.
Benedek Tibor több mint 20 éve foglalkozik élsporttal. Szakedzői tanulmányai után elmélyedt a genetikai alapokon nyugvó anyagcsere típusok meghatározásában, valamint az erre épülő táplálkozási tanácsadásban. 2009-ben döntött úgy, hogy társtulajdonosként is részt vesz a cég munkájában.
Dr. Nagy Zsolt (PhD) genetikai szakértő több mint 10 éve foglalkozik emberi genetikai vizsgálatokkal és géntérképezéssel, tudományos genetikai kutatásokkal és oktatással. Az évek során szerzett tapasztalatai alapján minden esetben arra törekszik, hogy a genetika tudományával segítse a gyógyítást és az egészségmegőrzést.

A NAGY GÉN Diagnosztikai és Kutatási Kft. küldetésének tekinti a genetikai ismeretterjesztést. Véleményünk szerint a mindennapi embereknek és azon belül minden korosztálynak megvan a maga elsajátítandó ismeretanyaga. A cég ismeretterjesztési hitvallásának középpontjában az érdekesség, a gyakorlat orientált egymásra épülő ismeretek állnak. A genetikai ismeretterjesztésnek külön felelőse van Dr. Varga-Orvos Zoltán személyében.

A NAGY GÉN Diagnosztikai és Kutatási Kft. genetikai alapokon nyugvó tudományos kutatásokat végez. Cégünk a kutatás több szintjén is érdekelt, alapkutatással és alkalmazott kutatással egyaránt foglalkozik. A kutatásaink egyik fő irányvonala a módszertani újítások kidolgozása, amellyel segítjük a génvizsgálati eljárások fejlesztését. Véleményünk szerint az elméleti tudásnak minden esetben a gyakorlati tudással kell párosulnia, amelynek egyik mozgatórugója a tudományos kutatás.


A Genetikával Az Egészségért Egyesület 2009-ben azzal a céllal indult el, hogy genetikai ismeretterjesztéssel segítse a mindennapi embereket és az örökletes betegségben szenvedőket egyaránt. Az egyesület genetikusai és genetikai szakértői küldetésnek tekintik az oktatást és a közérthető tájékoztatás.

Előadásainkkal és gyakorlati képzéseinkkel segítjük a Magyar Marfan Alapítványt. Az együttműködés fő célja a Marfan-szindróma genetikai hátterének és a legújabb genetikai kutatások eredményeinek megismertetése, valamint tájékoztatás nyújtása a felmerülő géndiagnosztikai tesztekről.