Elérhető az I. Közép-Kelet Európai Marfan Szimpózium (CEEMS) programja

Elérhető a Magyar Marfan Alapítvány, illetve a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika szervezésében 2018. október 26-án a Novotel Centrum, Budapest Hotelben megrendezésre kerülő I. Közép-Kelet Európai Marfan Szimpózium (CEEMS - Central-Eastern European Marfan Symposium) előzetes programja. Az angol nyelvű szimpóziumon, mely akkreditált kreditpontszerzési lehetőséget biztosít a záró tesztvizsgát is teljesítő résztvevők számára, a Magyar Marfan Alapítvány munkatársai mellett 5 elismert külföldi előadó mutatja be a Marfan-szindróma diagnózisával és kezelésével kapcsolatos legfrissebb irányelveket.


A kreditpontszerző konferencián az érdeklődők a Marfan-szindróma kezelésének és kutatásának olyan nemzetközileg is elismert képviselőinek előadását hallgathatják meg, mint PD. Dr. Mátyás Gábor, a zürichi Kardiovaszkuláris Genetikai és Géndiagnosztikai Központ vezetője, vagy a Marfan-szindróma szülészeti aspektusainak elismert szakértője, a Rotterdami Egyetemi Klinika munkatársa, Prof. Jolien Roos-Hesselink. Szintén előadást tart a szimpóziumon Prof. Julie De Backer, a Genti Egyetem klinikai genetikusa, Prof. Guillaume Jondeau, a Több Szervrendszeri Érbetegségek Európai Referenciahálózatának (VASCERN) főkordinátora, illetve Radka Kockova, a prágai szívcentrum munkatársa.

Az I. Közép-Kelet Európai Marfan Szimpózium (CEEMS) előzetes programja az alábbi linkre kattintva érhető el: I. Közép-Kelet Európai Marfan Szimpózium (CEEMS) programja

Közép-Kelet Európai Marfan Szimpózium (CEEMS) előzetes programja

Összeállította: Dr. Ágg Bence

2018.05.17.