A Marfan Hírmondó új főszerkesztője

Varró Csilla

A Magyar Marfan Alapítvány vezetősége 2010. júliusában útnak indított hírlevelében pályázatot írt ki a hírlevél főszerkesztői munkakörére. A pályázat benyújtási határidejéig, 2010. szeptember 30-ig beérkezett pályázatok elbírálása során a kuratórium úgy határozott, hogy a hírlevél szerkesztésével Varró Csillát, az alapítvány beteg-érdekvédelmi munkatársát bízza meg.

Varró Csilla célkitűzései között szerepel, hogy kiemelt figyelmet fordít majd a hírlevél szerkesztése, a témák megválasztása, s az interjúk elkészítése során olyan kérdések bővebb bemutatására, mint amilyen a kontaktlencse használata Marfan szindrómában, a szívműtétet követő utókezelés, illetve rehabilitáció fontossága, vagy a különböző tartásjavító, a gerinc rendellenességeiben előnyös mozgásformák, gyógytornák ismertetése. Motivációs levelében hangsúlyozta továbbá, hogy szeretne néhány a honlap Orvos válaszol rovatában ismételten felszínre kerülő kérdést részletesebben is kürúljárni. Ezen kívül a honlap Művészet rovatához kapcsolódóan Marfan szindrómás művészekkel is készítene interjúkat.

Marfan Hírmondó

További változás, hogy a hírlevél - szintén Varró Csilla javaslatára - ezentúl Marfan Hírmondó címen fog megjelenni. A megújult cím mellett a hírlevél új köntösbe is bújt, címlapja, tartalomjegyzéke, elrendezése átalakult. Az átdolgozott tördeléssel célunk az áttekinthetőség javítása, míg a többi változtatás reményeink szerint az "esztétikai élményt" fokozza majd. Az új elrendezés az előző, 2010. július-augusztusi számra alakalmazva megtekinthető a Marfan Hírmondó archívumában.

A következő, 2010. szeptember-októberi szám, melyben többek között részletesen olvashatnak majd a Magyar Marfan Alapítvány és a Genetikával Az Egészségért Egyesület együttműködéséről, hamarosan elérhető lesz a honlapon, melyről természetesen emailben értesítjük a honlap regisztrált felhasználóit. Mindazok számára, akik nem rendelkeznek internethozzáféréssel, az alapítvány postai úton továbbítja a Marfan Hírmondó következő számát.

2010.11.01.