Marfan Térkép

Alább a regisztrált Marfan szindrómások lakóhely szerinti megoszlása látható.
Az egyes jelölések körzetek, s nem a pontos lakcím alapján kerültek a térképre
teljes anonímitás mellett, így a térkép visszaélésre nem ad lehetőséget.
Kérjük olvassa el az adatavédelem részleteiről szoló, illetve a térkép értelmezését
segítő leírásokat, továbbá a használati útmutatót.

Váltás a nagy méretű térképre...

Magyarázat
A Marfan Térkép az Országos Marfan Regiszter adatai alapján a Google Maps API felhasználásával készült. Kérjük tekintse meg az adatvédelemről szóló szakszt is!
Az egyes MMA (Magyar Marfan Alapítvány) emblémák egy vagy több Marfan szindrómás egyént jelölnek az adott körzetben/kerületben. Az egyes szimbólumok felett néhány másodpercig időzve az egérmutatóval láthatóvá válik, hogy hány Marfan szindrmás él az adott körzetben.
Természetesen az esetleges területi különbségek mellett (melyeknek létezéséről eddig nem számoltak be a tünetegyüttes irodalmában) döntően befolyásolja az eloszlást a népsűrűség, illetve hogy az egyes körzetekben mekkora figyelmet fordítanak a betegség korai felismerésére. Továbbá, minthogy az Országos Marfan Regiszter jelenleg közel sem teljes, a Marfan Térkép egyelőre nem teremt alkalmat arra, hogy következtetések vonjunk le a területi külömbségekre vonatkozóan.

Adatvédelem
Az egyes jelöléseket az Országos Marfan Regiszterben szereplő adatok alapján jeleníti meg a koordináták lekérését végző rendszer, melynek kialakítása során különös figyelmet szenteltünk arra, hogy az adatfeldolgozás teljes egészében anoním módon történjen, kizárólag a nagyobb földrajzi egységek (városok, falvak, kerületek, körzetek) figyelembevételével. Ennek megfelelően az egyes jelölések mindig a megfelelő körzet, kerület, város középpontjában helyezkednek el, vagyis nem adnak lehetőséget semmilyen visszaélésre.

A Térkép használata
A térkép felett mozgatva az egér görgőjét, vagy a bal oldali vezérlőelem csúszkáját húzva
lehetőség van a térkép nagyításának változatására (zoomolására).
Bal gombbal kattintva a térkép megragadható, s nyomva tartva azt a térkép elmozgatható.