Felhívás

Szeretnénk mindazok segítségét kérni, akik úgy gondolják, hogy részt tudnak vállalni a Marfan-szindróma genetikai hátterének kutatására fordított költségek fedezésében.

Marfan-szindrómások pulmonológiai vizsgálata

A kutatás alapadatai

A kutatás címe: Marfan-szindróma pulmonális manifesztációjának és rizikófaktorainak vizsgálata
Kezdés: 2015. február

A kutatással kapcsolatos hírek, eredmények


Újabb siker az SE TDK konferencián a pulmonológiai vizgálatok témájában

Idén ismét kiemelkedő eredményt ért el Kolonics-Farkas Abigél, hatodéves orvostanhallgató a Semmelweis Egyetem 2017. évi Tudományos Diákköri Konferenciáján a "Marfan-szindrómás betegek pulmonológiai állapotfelmérése" című előadásával. Szigorló orvos kollégánk Prof. Dr. Müller Veronika és Dr. Odler Balázs témavezetésével a TDK 1. díj és az Országos TDK konferencia jelölés mellett a Magyar Tüdőgyógyász Társaság különdíját is elnyerte előadásával.

További részletek...

2017.03.29.

Tüdőeltérések Marfan szindrómás betegeknél - dobogós helyezés az SE TDK konferencián

A Semmelweis Egyetem 2016. évi TDK konferenciáján Kolonics-Farkas Abigél Prof Dr. Müller Veronika és dr. Odler Balázs témavezetésével dobogós helyezést ért el "Tüdőeltérések Marfan szindrómás betegeknél" című előadásával. Prof. Dr. Szabolcs Zoltán által összefogott Marfan szindrómában szenvedő betegek körében a Semmelweis Egyetem Szív- és Érgyógyászati Klinika és Pulmonológiai Klinika együttműködésében a tüdőeltérések felmérését végeztük.

További részletek...

2016.03.13.

Tájékoztató a tüdőgyógyászati kivizsgálásról

Mint arról már korábban értesülhettek, ebben az évben lehetőségünk nyílik a Marfan-szindrómás betegek széles körű pulmonológiai szűrésének elvégzésére a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikáján. Marfan-szindrómában ismert a tüdő-manifesztációk kialakulása (erről részletesebben a tájékoztató végén is olvashatnak), így a kialakított vizsgálati protokollal kettős célt tűztünk ki magunk elé. Egyrészt, hogy a Marfan-szindrómában szenvedő betegek pulmonológiai kivizsgálásával kizárjuk a tüdő-manifesztációk jelenlétét illetve a jelentkező elváltozások esetén kezeljük azokat, másrészről kiemelt célunk, hogy csatlakozva a Magyar Marfan Alapítvány által létrehozott szakmai hálózathoz, biztosítsuk a Marfan betegek széleskörű és az országban egyedülálló pulmonológiai ellátását.

További részletek...

2015.02.22.