A személyi jövedelemadó egy százaléka

A Magyar Marfan Alapítvány (MMA) elkötelezett a Magyarországon és a határon túl élő Marfan-szindrómás egyének felkutatásában, életminőségük javításában. Az alapítvány további célkitűzése a Marfan-szindrómára jellemző súlyos szív- és érrendszeri eltérések hátterében álló kóros folyamatok genetikai, molekuláris, sejt- illetve szöveti szintű felderítése. Nem utolsó sorban kiemelendő az alapítvány tevékenységi köréből a tanácsadás, a Marfan-szindrómások társadalmi beilleszkedésének, családalapításnak, gyermekvállalásának támogatása.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal hivatalos tájékoztatása értelmében a 2017. évi személyi jövedelem adó 1%-ának felajánlásából származó támogatásokból a Magyar Marfan Alapítvány 663 423 Ft értékben részesült. A Magyar Marfan Alapítvány támogatóinak 2018-ban és a korábbi években nyújtott segítsége nélkül nem jöhettek volna létre mindazon eredmények, melyekről az elmúlt év folyamán beszámoltunk, beleértve a hazánkban végzett genetikai vizsgálatok elindítását és egyre nagyobb létszámmal történő kibővítését, az első Közép-Kelet-Európai Marfan Szimpózium megszervezését, illetve egy újabb tudományos publikáció megjelenését. Támoatásukat ezúton is köszönjük!

Mindezen tevékenységek, ám különösképpen a genetikai, molekuláris biológiai kutatások az alapítvány szűkös költségvetéséhez mérten komoly kiadásokat jelentnek. Ezért szeretnénk kérni az MMA honlapjának minden Kedves Olvasóját, hogy amennyiben teheti, segítse az alapítványt a fent kiemelt, illetve az Alapító Okiratban foglalt célok megvalósításában személyi jövedelemadója egy százalékának felajánlásával.

Az Alapítvány neve: Magyar Marfan Alapítvány
Adószáma: 182-483-71-1-43
Technikai kód: 0403 8686465618

Segítségüket, támogatásukat előre is köszönjük!

2019.01.23., Frissítve: 2020.03.27